Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، «تولید صرفا یک مسأله اقتصادی نیست که با معادلات اقتصادی حل شود» و این نتیجه تجربه‌های یک کارآفرین برتر اصفهانی در خصوص اهمیت دانش بنیان و فناوری است البته برای درک بهتر این مسأله کارآفرینان برتر پاسخ‌های متفاوتی به چرایی عدم رونق تولید با وجود توفیقات بسیار ارائه داده‌اند که برخلاف اظهارنظرهایی مبنی بر وجود رانت و فساد و نبود علم و دانش کافی برای چرخه تولید اما بازهم شاهد پیروزی آن‌ها در میدان نبرد تولید و صادرات هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

نوید نجات‌بخش، مدیرعامل شرکت بهیار صنعت سپاهان یکی از این کارآفرینانی است که حتی ثابت کرد وجود مافیای پیچیده در صنعت و تولید، ادعایی پوچ است او برای روشن شدن این موضوع در گفت‌و‌گویی با بنیاد علم و فناوری بهیار صنعت بیان کرده است که «پیشرفت ابرقدرت‌ها و آمریکا در اقتصاد و فناوری، نشان می‌دهد در این زیست بوم، هیچ کار تولیدی اقتصادی نیست.» 

وی شاهد این موضوع را تولید واکسن کرونا می‌داند که با وجود تقاضای بسیار اما به قیمت بالایی حدود ۷ دلار عرضه می‌شد. دلیل آن هم تلاش برای انحصار فناوری است تا حتی تولید واکسن به ذهن کسی خطور نکند و فناوری را در آینده از آنِ خود کنند، بنابراین جهاد در این میان با ظرافت تمام مطرح شد که یک طرف آن دشمن قرار دارد و با هیمنه عظیم خود وارد میدان رقابت شده است. 

 

 

انحصارگرایی فناوری 

نجات‌بخش با اشاره به شباهت جنگ اقتصادی امروز به جنگ نظامی دیروز می‌گوید: یک طرف جنگ کشوری با تجهیزات جنگی و حمایت سایر کشورها قرار داشت و آن طرف هم کشوری که حکومتش پا نگرفته است، اما چه اتفاقی می‌افتد که یک عده جوان پای کار می‌ایستند و می‌گویند که این خاک ناموس ما است؛ در خط مقدم ایستادن مصداق جهاد می‌شود و خداوند معادله‌ها را عوض می‌کند و به مدد آن‌ها می‌آیند، همانطور که در جنگ نظامی با فرمول نظامی نمی‌توان مقابله کرد در جنگ اقتصادی هم با فرمول اقتصادی نمی‌توان از عهده دشمن برآمد. 

مدیرعامل شرکت بهیار صنعت سپاهان البته معتقد است که پیشرفت سایر کشورها در فناوری با کشور ما قابل قیاس نیست اما می‌توان به جای هزینه کردن‌های مقطعی برای واردات کالاها بر تولید با کیفیت اما تعداد محدود سرمایه‌گذاری کرد؛ «برای نمونه برانکارد به عنوان اولین محصول ما در دو سال گذشته با وجود هزینه بالایی که داشت اما همچنان بهترین برانکارد کشور است و دائما از ما خرید می‌کنند زیرا به لحاظ اقتصادی هم به‌صرفه‌تر است تا برانکاردی که ارزان خریداری ‌شود و هر سه ماه یکبار تعویض و یا تعمیر شود، این برانکارد حدود ۲۰ سال کارایی دارد.» 

وی خاطر نشان می‎‌کند که در تولید محصول با کیفیت، تعهد و مسؤولیت‌پذیری، فکر و ایده را هم شامل می‌شود و در حوزه فناوری‌های سطح بالا آنچه که اصل و ماهیت اقتصادی قلمداد می‌شود، ابتدا فناوری سپس تولید آن است. 

حذف بهانه‌جویی به کمک دانش بنیان 

عبدالوهاب سهل‌آبادی، رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت اصفهان نیز بر این باور است که خدمات فنی و مهندسی میزان صادرات بالایی در سال‌های اخیر داشته و این نشان می‌دهد که دیگر نباید برای بهره‌وری بیشتر بهانه‌جویی کنیم که ماشین آلات و ابزارها دیگر قدیمی و کهنه شده‌اند و با کشورهایی مانند چین و اروپا وارد مذاکره شویم، بلکه باید بتوانیم از طریق دانشگاه و دانش بنیان نسبت به تهیه چنین امکاناتی اقدام کنیم. 

وی در ادامه صحبت‌های خود به خبرنگار فارس می‌گوید: مدیریت منابع مالی و انسانی، بهره وری، صنعت پاک و سبز و ... نیاز به دانش و تخصص دارد، بنابراین دانش بنیان به کمک دانشجویان و نخبگان کشورمان به دنبال مدیریت صحیح و علمی چنین سرمایه‌هایی سوق پیدا می‌کنند. 

سهل‌آبادی دانش بنیان را به‌عنوان فرهنگی می‌داند که باید در تولید نهادینه شود و هم‌پای صنعت، رشد و توسعه یابد و می‌گوید: دانش بنیان در واقع پدیده‌ای است که می‌تواند علاوه بر ایجاد ارزش‌افزوده، ثروت‌آفرینی هم داشته باشد که کارخانه‌ها و شرکت‌های بزرگ و کوچک هم در راستای حمایت آن‌ها، طرح‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها و ایده‌های تخصصی و علمی را خریداری و حتی صادر کنند. 

دوراهی شرکت‌های بزرگ یا دانش بنیان برای اشتغال 

محسن کریمیان نیز یکی از مدیران شرکت‌های دانش بنیان استان اصفهان است که رفع مشکل بیکاری استان را به کمک تعداد بسیار زیاد شرکت‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های دانش بنیان اصفهان می‌داند و به خبرنگار فارس می‌گوید: امروزه دانشجویان تحصیل‌کرده رو به افزایش است که به کمک همین شرکت‌ها می‌توان از خروجی دانشگاه‌ها برای استخدام و اشتغال به کارگیری کرد؛ هرچند که تمایل به کار کردن در شرکت‌های بزرگ مانند فولادمبارکه با وجود آنکه علاقه‌ نداشته باشند، بیش‌تر است اما اگر به شرکت‌های دانش بنیان بها داده شود، در بحث مالی، ضمانت‌ها و پرداختی‌ها متفاوت‌تر عمل می‌کنند و چندین برابر نسبت به شرکت‌های بزرگ درآمد‌زایی دارند. 

حال  با وجود اهمیت دانش بنیان‌ها مانع‌تراشی‌های زیرساختی مانند دریافت مجوز و مالیات و ... از عمده‌ترین گلایه‌های کارآفرینان و شرکت‌های دانش بنیان بوده که برای رفع این مشکلات، مهدی طغیانی، نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی به خبرنگار فارس می‌گوید: با تامل به آینده اقتصاد ایران متوجه می‌شویم که اقتصاد منابع محور باید به سمت تولیدات و صادرات ارزش افزوده بر مبنای دانش پیش رود. 

مشخص شدن مسیر جهاد با اقتصاد دانش‌بنیان 

وی معتقد است که باید بتوانیم از دانش، ثروت خلق کنیم و در شرکت‌های دانش بنیان چنین امری محقق خواهد شد اما باید زیرساخت‌های قانونی آن فراهم شود که در این راستا قانون جهش دانش بنیان تصویب شده و باید تخصیص منابع داده شود و به سمت اجرا برویم. 

به گزارش فارس، امروزه با کلیدواژه دانش‌بنیان و فناوری در مقایسه با سایر کشورها به خوبی این مسأله روشن خواهد شد که در اقتصاد آنچه که اهمیت دارد فناوری است. 

فناوری از دل دانش بنیان استخراج می‌شود و مفهومی است که همه سرمایه‌های بشری را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد و اینگونه به یک ثروت بلند مدت برای کشورها مبدل می‌شود، از این رو رهبر معظم انقلاب به خوبی دست روی اقتصاد دانش‌بنیان گذاشتند که در خط مقدم جهاد سمت و سوی تلاش و کوشش را مشخص کنند.

انتهای پیام/۶۳۱۲۵/آ/ی

منبع: فارس

کلیدواژه: فناوری خانه صنعت معدن و تجارت اصفهان بهیار صنعت سپاهان مهدی طغیانی شرکت های دانش بنیان شرکت های بزرگ شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۳۲۲۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد اقتصادی کشور با مشارکت مردم در گروی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ است

به گزارش تابناک اقتصادی؛ بعد از اعمال دور جدید تحریم های ظالمانه علیه کشورمان در سال 2012 و از بین رفتن معامله ایران و غرب، با مشکلات عدیده ای در زمینه دسترسی به اقلام راهبردی در صنایع بزرگ روبرو شدیم. 

کشورها معمولاً راهکارهای مختلفی را در مقابل تحریم ها امتحان می کنند. ما در ابتدا تلاش کردیم از طریق مذاکره به حل و فصل تحریم ها بپردازیم و آن ها را رفع کنیم. وقتی از حسن نیت طرف مقابل و تأثیرگذاری مذاکرات ناامید شدیم به دور زدن تحریم ها روی آوردیم. این سیاست ها نتیجه نداد. 

در نهایت به دنبال راهکارهایی به منظور خنثی سازی تحریم ها برآمدیم. راهکار این بود که به توان داخلی و دانش بنیان کشور تکیه کنیم. بنابراین، در صدد برآمدیم که با سیاست گذاری هایی مانند اجرای طرح تولیدات بار اول و تصویب قوانینی مانند جهش تولید دانش بنیان به استفاده حداکثری از توان دانش بنیانی کشور بپردازیم.

تلاش ها نتیجه داد و توانستیم در شرایط تحریم نیازهای صنایع در زمینه اقلام راهبردی را مرتفع کنیم. حالا هدف گذاری کشور این است که جهش تولید را با مشارکت مردم رقم بزنیم. به زعم بسیاری، این هدف مهم تنها از طریق توسعه اقتصاد دانش بنیان و دانش بنیان شدن صنایع بزرگ کشور محقق می شود.

نظرات سیدمحمدرضا میرتاج الدینی، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات کشور را در ادامه می خوانید. 

میرتاج الدینی در گفتگو با تابناک اقتصادی در ارتباط با توسعه اقتصاد دانش بنیان با هدف افزایش مشارکت مردم در اقتصاد کشور و تحقق شعار سال تصریح کرد: همان طور که مقام معظم رهبری تأکید کرده اند، دانش بنیان ها موفق ترین تجربه ما در حوزه افزایش مشارکت مردم و بخش خصوصی در اقتصاد بوده اند. اگر بخواهیم شعار سال مبنی بر جهش تولید با مشارکت مردم تحقق پیدا کند، باید توسعه اقتصاد دانش بنیان را در دستور کار داشته باشیم.

وی ادامه داد: افزایش رشد اقتصادی کشور در گروی حمایت از دانش بنیان ها و توسعه اقتصاد دانش بنیان است. هر چقدر در این زمینه کارهای جدی تری انجام دهیم، گام بیشتری در راستای تحقق شعال سال برمی داریم.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس خاطرنشان کرد: تکمیل زنجیره ارزش محصولات به عنوان یکی از ارکان اصلی نقشه راه دانش بنیان شدن صنایع کشور مطرح است. اعمال این سیاست به افزایش درآمدهای کشور به صورت تصاعدی منجر می شود و ارزش افزوده را افزایش می دهد. 

میرتاج الدینی گفت: در بسیاری از حوزه ها نیاز به تکمیل زنجیره ارزش داریم تا بتوانیم از یک طرف نیازهای داخلی را برطرف کنیم و از طرف دیگر به صادرات بپردازیم و درآمدهای ارزی کشور را افزایش دهیم.

وی ادامه داد: به طور مثال، در زمینه پتروشیمی حلقه های تولید کامل نیستند و دچار خام فروشی هستیم. مواد پتروشیمیایی را در سطوح اولیه صادر می کنیم و از مزیت های توسعه زنجیره ارزش محروم هستیم. حرکت به سمت تولید محصولات نهایی باید با جدیت در دستور کار باشد. 

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات کشور توضیح داد: بومی سازی محصولات و تولیدات بار اول نیز از دیگر ارکان کلیدی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ کشور محسوب می شوند. در شرایط فعلی که تحت تحریم قرار داریم، دسترسی کشور به اقلام راهبردی در صنایع بزرگ با مشکل مواجه شده است. به منظور رفع این مشکل، طرح تولیدات بار اول با اتکا به توان دانش بنیانی و داخلی کشور در دستور کار قرار دارد که از اهمیت بالایی برخوردار است.

میرتاج الدینی گفت: متاسفانه برخی افراد سودجو بر سر راه طرح های خوبی مانند تولیدات بار اول سنگ اندازی می کنند. زیرا نفع آن ها در این است که کشور به واردات اقلام مورد نظرشان وابسته به خارج از کشور باشد. آن ها مافیای واردات هستند که از آوردن این اقلام از خارج از کشور بسیار سود می برند. دولت باید با جدیت در مقابل این کج اندیشی ها بایستد و طرح تولید اقلام راهبردی در داخل کشور را در چارچوب سیاست تولیدات بار اول پیش ببرد.

وی در پایان تأکید کرد: توسعه صنعتی کشور با مشارکت مردم، تنها از طریق توسعه اقتصاد دانش‌بنیان امکان پذیر است. این امر نیز در گروی دانش‌بنیان شدن صنایع بزرگ به کمک شرکت‌های توانمند دانش‌بنیان است.

دیگر خبرها

  • رشد اقتصادی کشور با مشارکت مردم در گروی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ است
  • باید ضمانت نامه‌های بانکی شرکت‌های دانش بنیان تسهیل شود/بودجه اندک در مقایسه با دانشگاه‌ها
  • توافق‌نامه‌ای برای حمایت از صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان
  • سکوی توسعه‌ نوآوری و فناوری صنعت پتروشیمی کشور رونمایی می‌شود
  • حضور دانش‌بنیان‌های ایرانی در اوگاندا برای توسعه ICT
  • آخرین جزئیات از زمان رونمایی صندوق پوشش ریسک بازار سرمایه اعلام شد + فیلم
  • باید از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان در راستای ارتقای ارزش افزوده و جلوگیری از خام‌فروشی استفاده شود
  • ارائه تکنولوژی‌های بومی در بخش کشاورزی/ رفع مشکل صادرات با آفت‌کش زیست‌سازگار
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفت‌کش زیست‌سازگار
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفتکش زیست سازگار