Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@00:26:22 GMT

معلمانی که چتر حمایت برای دانش‌آموزان عشایر می‌شوند

تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۷۲۳۹۸

معلمانی که چتر حمایت برای دانش‌آموزان عشایر می‌شوند

ایسنا/چهارمحال و بختیاری روزهای کرونایی است و مدارس تعطیل؛ اما در مناطق عشایر دوردست خبری از آموزش مجازی و آنلاین نیست و عده‌ای از معلمان بیکار ننشسته و به دانش‌آموزانی که به هیچ بسته آموزشی دسترسی ندارند در فضای آزاد آموزش می‌دهند.

 به مناسبت گرامیداشت روز معلم گفت و گوی ایسنا با معلمی را می‌خوانید که در عمل ثابت کرده عاشق دانش آموزانش است و برای تک تک آن‎ها آینده‌ای روشن می‌خواهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، شیوا میلاسی معلم جوان ۲۸ ساله‌ای است که از سال ۹۴ حرفه معلمی را در منطقه عشایری بخش روددشت، شهر سردشت، منطقه برآفتاب شهرستان لردگان آغاز کرده و تاکنون دو سال تجربه مدیریت در کارنامه خود دارد و در سال تحصیلی جاری به‌عنوان مدیر نمونه منطقه عشایری شناخته شده است، خود اصالتا متولد بروجن است و هم‌اکنون در شهرستان لردگان سکونت دارد.

میلاسی می‌گوید: با رتبه ۶۰۰ منطقه ۲ در دانشگاه فرهنگیان و در رشته دبیری علوم اجتماعی پذیرش شدم، زمانی که انتخاب رشته خود را انجام دادم، محل خدمت ما در دفترچه مشخص نبود و بدون اطلاع قبلی، سازمان‌دهی ما برای منطقه عشایری صورت گرفت، من شناختی از منطقه عشایری نداشتم اما وقتی به این منطقه آمدم و صفا و صمیمیت و خونگرمی بچه‌ها را مشاهده کردم مهر و عشق نسبت به بچه‌ها در دلم زنده شد.

وی اظهار کرد: اوایل خانواده‌ام با حضور من در منطقه عشایری مخالف بودند اما وقتی زیبایی‌های مدرسه را برای خانواده خود تعریف می‌کردم، علاقه‌مند می‌شدند تا جایی که اگر برخی اوقات از کارم خسته می‌شوم، خانواده با تشویق خستگی مرا رفع می‌کنند.

این معلم نمونه به بیان اوضاع تدریس در روزهای کرونایی پرداخت و بیان کرد: دانش‌آموزان در منطقه عشایر به‌دلیل شیوع کرونا و نبود زیرساخت فناوری مناسب و نبود امکانات سخت‌افزاری برای حضور در کلاس‌ها با مشکل مواجه هستند، به روش‌های مختلف توانسته‌ایم تا حدودی این مشکلات را رفع کنیم اما فقر منطقه و امکانات باعث شده شکاف بزرگی بین دانش‌آموزان عشایر و شهری به‌وجود آید اما با برنامه‌ریزی مدیران و ایثار معلمان این مسائل تا حدودی حل شده است.

وی یادآور شد: منطقه عشایر از نظر تجهیزات مدارس مورد کم‌لطفی قرار گرفته است، پنج کلاس در فضای فیزیکی مدرسه و سه کلاس در کانکس برگزار می‌شود، حیاط مدرسه آن‌قدر کوچک است که برای ساخت نمازخانه با مشکل مواجه شده‌ایم، به‌علاوه آزمایشگاه تخصصی و کتابخانه در اختیار دانش‌آموزان نیست، در زمینه کتاب‌های غیر درسی هم کم‌کاری‌هایی می‌شود البته کتبی توزیع شده است اما پاسخ‌گوی نیاز دانش‌آموزان نیست.

این معلم ادامه داد: بسیاری از دانش‌آموزان در مقطع هفتم ترک تحصیل می‌کنند، چرا که بسیاری از کلاس‌ها در این منطقه دیرتر از موعد تشکیل می‌شوند و گویا آخرین منطقه‌ای که آموزش و پرورش نیروها را سازمان‌دهی می‌کند، منطقه عشایری است، بارها مشاهده شده است که یک ماه از سال تحصیلی گذشته اما هنوز نیرویی برای مناطق عشایری اعزام نشده و تمایل برای حضور در این مناطق کم است، به‌علاوه معلم غیر متخصص برای دروس تخصصی به‌کار گرفته می‌شود که کارایی ندارد.

میلاسی اظهار کرد: از ابتدای شیوع کرونا بسیاری از خانواده‌ها اجازه استفاده از گوشی را به فرزندان خود نمی‌دهند، تعداد فرزندان در هر خانواده تقریبا زیاد است و ممکن است در یک خانواده پنج تا شش  فرزند محصل باشند.

این مدیر نمونه خاطرنشان کرد: به جز دو هفته در ماه آبان، بقیه کلاس‌ها به‌صورت حضوری و در فضای باز برگزار می‌شود، همه معلمان سر کلاس‌های خود حاضر می‌شوند، برای دانش‌آموزانی که تبلت و یا گوشی برای حضور در کلاس ندارند، درسنامه تهیه شده و درب منازل به آنان تحویل داده می‌شود، برای دانش‌آموزان مقطع دوازدهم نیز ویدئوهای آموزشی تهیه شده است، در میان معلمان ما هستند افرادی که با هزینه شخصی برای دانش‌آموزان کم‌بضاعت وسایل مورد نیاز را خریداری می‌کنند.

میلاسی تصریح کرد: اکثر دبیران غیر بومی هستند و برای رفت‌وآمد مشکل دارند، به معلمان خود می‌گویم که کار در منطقه عشایری علاوه بر ادای وظیفه نیازمند ایثار است، زیرا در شهر خانواده‌ها از لحاظ سطح سواد و تحصیلات بالا هستند، اما در منطقه عشایر این‌گونه نیست، بسیار برای من اتفاق افتاده است که دانش‌آموز سر کلاس حاضر نمی‌شود، وقتی با خانواده وی تماس می‌گیرم اصلا اطلاع ندارند که فرزندشان کجا است.

وی تاکید کرد: فکر می‌کنم انسان در زندگی باید در جایی حاضر باشد که بتواند بهترین عملکرد را از خود نشان دهد، بسیار اتفاق افتاده که مادران با من تماس می‌گیرند و مشکلات فرزند خود را مطرح می‌کنند، این مسئله برای من بسیار اهمیت دارد و مسرت‌بخش است، پس از گذشت چند سال شاگردانم با من تماس می‌گیرند و جویای احوال می‌شوند، بسیار خوشحال می‌شوم که خاطرات کلاس را برایم تداعی می‌کنند، حرف‌هایی که سر کلاس برای آن‌ها گفته بودم مجدد یادآوری کرده و ابراز می‌کنند که طبق آن عمل کرده‌اند، با شنیدن این صحبت‌ها خستگی از تنم بیرون می‌رود.

این معلم منطقه عشایری ادامه داد: یکی از دانش‌آموزان مدرسه آرزو داشت که همانند من در دانشگاه فرهنگیان و در رشته دبیری علوم اجتماعی قبول شود، با تلاش و علاقه به هدف خود رسید، نظیر این دانش‌آموزان موفق در منطقه عشایری کم است اما اگر آموزش و پرورش بیشتر در منطقه عشایری سرمایه‌گذاری کند تا معلمان بومی زمام کار را در دست بگیرند، بخشی از مشکلات تحصیلی منطقه عشایری از بین می‌رود، چرا که معلمان غیر بومی در مسیر رفت‌وآمد بسیار دچار سختی می‌شوند.

وی بزرگ‌ترین دغدغه معلمان عشایر را رفت‌وآمد مطرح کرد و افزود: مسلما خستگی راه کیفیت کار را کاهش می‌دهد، گاهی اوقات برخی از معلمان چندین سال در منطقه عشایری ماندگار می‌شوند و به‌خاطر کمبود نیرو به آنان انتقالی داده نمی‌شود، معلمان عشایر از نظر حقوق و مزایا با مناطق دیگر تفاوت آن‌چنانی ندارند اما اگر آموزش و پرورش مزایای ویژه‌ای مانند حق سرویس برایشان در نظر بگیرد انگیزه آنان زیاد می‌شود.

میلاسی در پایان با بیان اینکه آموزش و پرورش تنها در آموزش خلاصه نمی‌شود، تاکید کرد: پرورش بخشی از وظیفه آموزش و پرورش است، همیشه اعتقاد دارم اگر در یک جمع 10 نفره حرفی بزنم و تنها یک نفر به آن عمل کند، کافی است، شاید از 10شاگرد من هشت نفر آنان ترک تحصیل یا ازدواج کنند اما پیشرفت آن یک یا دو نفر برای من انرژی‌بخش است، حتی آن دختری که ازدواج کند در صورتی که بتواند از آموخته‌ها در مدرسه و معلمان برای تربیت فرزندش استفاده کند، کافی است زیرا قرار بر این نیست همه دکتر یا مهندس شوند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی منطقه چهارمحال و بختیاری معلمان عشایر استانی علمی و آموزشی برای دانش آموزان منطقه عشایری منطقه عشایر آموزش و پرورش کلاس ها برای من

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۷۲۳۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلمان بهترین الگو برای دانش آموزان خود باشند

 به گزارش خبرنگار حوزه استان های خبرگزاری تقریب، حجت الاسلام «نادعلی رضا نژاد» در خطبه های این هفته نماز جمعه مصلای شهر گالیکش ضمن تبریک هفته معلم و اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با معلمان، اظهار کرد: معلمان عزیز باید مراقب اخلاق، رفتار و گفتارشان باشند چون دانش آموزان آنها را به عنوان الگوی خود می پذیرند.
 
به گفته وی؛ آموزش و پرورش برای رسیدن به اهداف مورد انتظار هم تلاش زیاد می‌ خواهد هم همت مضاعف، معلم باید دانش آموزان را هم تعلیم دهد و هم تربیت، معلم در کنار آموزش و تعلیم باید دانش آموزان را تربیت کند، مدرسه خانه دوم است، اگر دانش آموزی در خانه تربیت نشده است باید در مدرسه با همت و تلاش و زحمات معلم تربیت شود.
 
امام جمعه شهر گالیکش با بیان اینکه جامعه و به ویژه خانواده ها از معلمان انتظارات زیادی دارند، تصریح کرد: پرورش هویت و تربیت دانش آموزان، امید آفرینی در بین دانش آموزان، تشویق آنها به مشارکت در فعالیت های اجتماعی ومهارت آموزی از جمله انتظارات از معلمان است.
 
وی افزود: معلم، مربی، دانشمند و عالم می‌ تواند جامعه را هدایت کرده و به خوشبختی و سعادت برساند.
 
حجت الاسلام رضا نژاد با تسلیت فرارسیدن سالروز شهادت امام جعفر صادق علیه السلام، ابراز کرد: امام صادق علیه السلام حق بزرگی به گردن ما دارد چون آنچه الان در دست ماست از معارف دین، احکام و تفسیر قرآن از وجود امام صادق علیه السلام است.
 
وی ادامه داد: صبر و استقامت، امانتداری و صداقت، ادب و اخلاق و ساده زیستی از ویژگی های شیعیان امام صادق علیه السلام است.
 
امام جمعه شهر گالیکش مسئله فلسطین را مهمترین مسئله دنیای امروز دانست و گفت: امروزه می بینم که دانشجویان آمریکا و اروپا در حمایت از مردم فلسطین و علیه رژیم صهیونیستی قیام کرده اند؛ اما پلیس آمریکا و کشورهایی که مدعی حقوق بشر هستند با برخورد وحشیانه با دانشجویان مقابله می کنند.
 
وی در پایان با گرامیداشت هفته صلیب سرخ و هلال احمر خاطر نشان کرد: نیروهای خدوم و زحمتکش هلال احمر همیشه در خط مقدم رفع مشکلات ناشی از اتفاقات و حوادثی که در کشور رخ می‌دهد بوده و برای رفع این مشکلات تلاش می‌کنند.
 
انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دانش آموزان دیجیتالی، کلافه از امر و نهی ها
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت/ زمان ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع مشخص نیست
  • معلمان بهترین الگو برای دانش آموزان خود باشند
  • سنجش ۸۸ درصدی دانش آموزان پایه اول در اردبیل
  • کلاس‌های تخریبی دانش‌آموزان و معلمان را عذاب می‌دهد
  • نسخه‌پیچی و ممنوعیت‌های عجیب به سبک دهه ۶۰ در مدارس دخترانه | دانش‌آموزان را لجباز نکنید!
  • دوران حفظ دروس گذشته است/ مطالعات باید مبتنی‌بر اطلاعات روز، ارتباطات و اینترنت باشد
  • دوران حفظ کردن دروس گذشته است/ مطالعات باید مبتنی‌بر اطلاعات روز، ارتباطات و اینترنت باشد
  • منطقه گردشگری کولیدر بروجرد مهیای توسعه و سرمایه گذاری
  • از کلاس‌هایی که معلم نداشت تا رتبه بندی‌هایی که شاکی داشت